Statsbudsjettet 2022: – Hadde håpet på økt støtte til WorldSkills Norway

Aktuelt

Publisert

I regjeringens forslag til statsbudsjett 2022 har WorldSkills Norway fått tildelt 3,9 millioner. Dette er samme sum som på de tre foregående statsbudsjett.

Yrkeskonkurranser i 2022
  • Skole-NM i 5. og 6. april 2022
  • Yrkes-NM 27.-29. september 2022
  • Yrkes-VM i Shanghai, Kina 12.-17. oktober 2022

– Vi hadde håpet på økt støtte til WorldSkills Norway i 2022. Vi søkte om 7,25 millioner fordi vi ønsker å forsterke arbeidet med å rekruttere flere søkere til yrkesfag og flere lærebedrifter, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Norge vil trenge opp mot 90.000 flere fagarbeidere frem mot 2035. Dette vil kreve ekstraordinær innsats fra alle aktører på det yrkesfaglige feltet, sier Valstad.

– WorldSkills Norway er den organisasjonen som «binder sammen» alle de øvrige aktørene innen yrkesfagutdanning og arbeidsliv som ofte jobber litt hver for seg med sine særskilt fag og behov. WorldSkills Norway er et nav innen det yrkesfaglige feltet.

Høy aktivitet i 2022

– Neste år blir et år med et svært høyt aktivitetsnivå for WorldSkills Norway. Vi skal arrangere både Skole-NM i april og Yrkes-NM i september. I tillegg skal det norske Yrkeslandslaget til Yrkes-VM i Shanghai, Kina i oktober, sier Bjørnar Valstad.

– I tillegg til dette vil vi jobbe for at flere unge søker yrkesfag i 2022, og også skaffe flere læreplasser og lærebedrifter, i samarbeid med fylkeskommunene og relevante organisasjoner.

– Med en statsstøtte på 3,9 millioner kroner i 2022 skulle vi i utgangspunktet måtte redusere vårt aktivitetsnivå til neste år. Det ønsker vi ikke å gjøre, selv om vi da ikke vil få et budsjett i balanse. Vi vil nå snu oss rundt og finne flere finansieringskilder, herunder et økt fokus på å tiltrekke oss flere samarbeidspartnere og sponsorer.