Påmelding til Yrkes-VM i Shanghai, Kina 2022

Yrkes-VM 2022 finner sted 12.-17. oktober 2022 i Shanghai, Kina. Påmelding av utøvere til det norske Yrkeslandslaget er nå i gang.

Den 46. WorldSkills-konkurransen blir arrangert i Shanghai, Kina i 2022 med over 1400 konkurrenter fra mer enn 60 land og regioner, som konkurrerer i over 60 ferdigheter.

– Om drøye ett år er det Yrkes-VM i Shanghai, Kina. WorldSkills-konkurransen, eller Yrkes-VM som vi kaller det her hjemme i Norge, skaper en global plattform for å utvikle unge fagarbeidere i verdensklasse, sier daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad.

– Denne konkurransen skulle egentlig vært arrangert september 2021 i Shanghai, Kina, men ble utsatt i ett år på grunn av COVID-19-pandemien. Nå kjennes det godt å kunne se frem at det norske yrkeslandslaget igjen skal kunne delta i en internasjonal yrkeskonkurranse.

Påmelding i gang for det norske yrkeslandslaget
– For å starte prosessen mot VM og for å få en oversikt over hvem som ønsker å delta, ber vi nå om at alle organisasjoner gjøre en foreløpig påmelding via vårt påmeldingsskjema.
 
– WorldSkills Norway vil om kort tid invitere til et møte med alle interessenter hvor vi ser nærmere på det praktiske som må skje på reisen frem mot mesterskapet. Ikke minst er uttak av utøvere litt mer krevende nå som vi i år ikke har noe felles Yrkes-NM å ta ut deltagerne. Det vil i møtet blitt informasjon om planene for Yrkeslandslaget frem til Shanghai.
 

Aldersgrensen på Yrkes-VM 2022 er økt med ett år på grunn av utsettelsen av arrangementet,  og utøver kan delta ut det kalenderåret de fyller 23 år

Frist for å legge inn foreløpig påmelding er 8. oktober.

Link til påmeldingsskjema (fylles ut av ansvarlig i organisasjonen)