Foreslår læreplassgaranti i Viken

Siv Henriette Jacobsen, Ap, fylkesrådsleder og Heidi Westbye Nyhus (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse, Viken står bak et forslag om å innføre læreplassgaranti i Viken.

I en kronikk i Drammens Tidende understreker de at Norge trenger at flere velger yrkesfaglig utdanning.

Vi trenger at unge mennesker utdanner seg til å bli elektrikere, tømrere, barne- og ungdomsarbeidere, anleggsgartnere og helsefagarbeidere. For å nevne noe. Det er nødvendig for å bygge videre på velferdsstaten, og behovet vil bare forsterke seg i årene som kommer, sier de to fylkespolitikerne fra Arbeiderpartiet.

700 flere er registrert med læreplass i 2021 enn i 2020 på samme tid. Likevel er ikke Viken fylke i mål. Fortsatt er det søkere til læreplass som ikke får et tilbud om en vei mot fagbrev, svennebrev eller kompetansebrev.

Læreplasser er viktige både for ungdommene som er på vei mot en yrkeskompetanse, og for bedriftene. Derfor har vi i Viken fylkeskommune lenge arbeidet for å få på plass en læreplassgaranti for alle våre ungdommer i Viken. Systematisk og god jobbing over lang tid har gitt resultater, sier Siv Henriette Jacobsen og Heidi Westbye Nyhus.

Les hele kronikken deres i Drammens Tidende.