Elever på yrkesfag sliter med å få praksisplass under pandemien

Illustrasjonsbilde av en baker

Hotell og restauranter er stort sett nedstengte under koronakrisen. Det skaper utfordringer for yrkesfagelever som trenger arbeidserfaring, og vil gjøre et godt inntrykk før de blir lærlinger, melder NRK.

Praktiske linjer på videregående skoler har problem med å sikre elevene praksisplasser under koronapandemien.

På restaurant- og matfag ved Strinda VGS i Trondheim forsøker de nå å kompensere for tapt praksis ute i arbeidslivet med skoleundervisning for elevene.

Skolen håper de kan gi elevene tilstrekkelig med praktisk erfaring før de skal søke læreplass.

I de praktiske fagene er restaurant- og matfag hardest rammet, sammen med elever på helsefag, når det gjelder muligheten for å få praksisplass.

Fylkesdirektør for utdanning i Trøndelag, Vegard Iversen, forteller at de forsøker å løse utfordringene. Det handler om å forskyve tidspunktet på praksisperioden, eller at skolene ordner praktisk opplæring selv.

Det har altså Strinda VGS gjort. Skolen har totalt åtte kjøkken og serveringslokaler, spesielt tilrettelagt for restaurant- og matfag. 

Les hele saken på NRK.no