Daniel fra Trondheim er norgesmester i rørleggerfaget

Daniel Skancke Wold er norgesmester i rørleggerfaget 2021.

Daniel Skancke Wold er norgesmester i rørleggerfaget 2021.

Den siste uken har Daniel Skancke Wold kjempet side om side med fire av landets beste rørleggerlærlinger i NM i rørleggerfaget. Oppgaven var svenneprøven deres – utført foran et publikum på nærmere 40.000 på Bygg Reis Deg i Lillestrøm.

– Det føles veldig bra. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne da jeg kom hit, sier en overrasket og glad trønder, og legger til: – Det har vært ganske stressende, og jeg føler at oppgaven ble helt ok.

Han har jobbet rundt ti timer hver dag med å ferdigstille alle komponentene, i likhet med de Markus Grefslie (Viken), Sondre Helland (Vestland), Nicolai Kolstø (Oslo og omegn) og Håkon Meyer Aressønn Lundeng (Nordland). De har alle kvalifisert seg til NM i lokale mesterskap eller blitt spesielt utvalgt blant flere dyktige lærlinger hos sine opplæringskontorer.

I mesterskapet har de alle valgt sine egne materialer selv og gjort egne forberedelser. Prosessene har blitt dokumentert nøye og også vurdert av kandidatene selv. Komponentene besto av blant annet et kombinert sanitæranlegg, dusjkabinett og utslagsvask, og eget varmeanlegg med varmepumpe.

– Nå skal det feires – og jeg blir jo veldig motivert til å jobbe videre av dette, sier Daniel, som fortsetter i K. Lund – men nå som ferdigutdannet rørlegger.

Les hele saken på nettsidene til Rørentreprenørene Norge

Neste år vil rørleggerne konkurrere på Yrkes-NM i Kristiansand

Rørlegger NM veksler annet hvert år mellom Bygg Reis Deg og WorldSkills Norway. Det betyr at neste år skal rørlegger NM arrangeres under WorldSkills Norway sitt Yrkes-NM 2022 i Kristiansand. Da samles alle fag under samme tak.