1 år igjen til Skole-NM 2022

Selv om det er et helt år frem til Skole-NM 2022, så begynner arrangørene å falle på plass. Det er nå klart at det blir Skole-NM i minst 29 fag fordelt på ni skoler i seks fylkeskommuner.

– Ettersom Skole-NM har vært avlyst to ganger på grunn av pandemien gikk vi først ut og spurte de som skulle arrangere årets mesterskap. Når vi nå går ut og søker etter arrangører til de siste som står på listen tror vi det kommer ytterlige fag på plass, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway.

– Vi ønsker å komme tidlig ut med informasjon om fag og arrangørsteder slik at skolene rundt om i landet merker seg når og hvor NM arrangeres og kan legge det inn i sine planer for skoleåret 2022-23. Veldig mange lærere og elever opplever at det å delta på skole-NM gir motivasjon og mestringsglede hos elevene. Det å konkurrerer mot elever fra andre deler av landet gir inspirasjon. Oppgavene i NM er veldig likt det elevene møter på tverrfaglig eksamen, og er derfor glimrende forberedelser til å mestre eksamen. Både faglige ferdigheter og evne til å tåle litt stress med tidspress er nyttige erfaringer å ha med seg videre i livet.

– Ved forrige Skole-NM var det rekordmange elever som deltok. Slik det ligger an til nå, vil Skole-NM 2022 kunne bli enda større. Vi mangler fortsatt arrangører på noen tradisjonsrike fag og vi har i tillegg mål om å få med noen helt nye fag. Blant annet er Informasjonsteknologi og medieproduksjon blitt eget programområde, og det har vært veldig moro å fått til konkurranser i dette faget.

– Vi har også begynt å se på om det kan være mulig å få med fagskoler på Skole-NM. Fagskoleutdanningen er endel av fag- og yrkesopplæringen og det har vært svært fint å få vist frem fagskolene i et Skole-NM og kanskje et Yrkes-NM, avslutter Valstad.

Link til oversikt over Skole-NM

Fag som år i dag ikke står med arrangør er åpen for søknader. Interesserte kan kontakte WorldSkills Norway.