WorldSkills Norway

Innhold

Flest søknader til yrkesfag i flere fylker

Søknadsfristen 1. mars er nå passert. I denne artikkelen vil vi samle lenker til nyheter om hvor mange som har søkt yrkesfag for høsten 2020 i de ulike fylkene.

I 2020 er det 11 fylker i Norge. Her er oversikten over søkertallene:

Agder:

Ikke publisert søkertall enda. 

Innlandet:

Det er flest elever som har søkt på yrkesfag (54,3 prosent). 45,7 prosent ønsker å gå på studieforberedende. 
Kilde: Østlendingen

Møre og Romsdal

55 prosent av søkerne til vg1 har søkt yrkesfag. Yrkesfagen har en økning på sju prosent med helse og oppvekstfag og teknikk og industriell produksjon på topp.
Kilde: Møre og Romsdal fylkeskommune

Nordland

Til sammen 8828 personer har søkt til videregående skoler i Nordland i år. På vg1 er fordelingen blant ungdomsrettslevene på 57 prosent på yrkesfag og 43 prosent på studieforberedende program. 
Kilde: Nordland fylkeskommune

Oslo

For fjerde året på rad øker andelen som søker seg til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene i Oslo. I skoleåret 2020/2021 er det 27,3 prosent av søkerne som har søkt seg til et yrkesfag på Vg1.
Kilde: Oslo kommune

Rogaland

Søkertallene til videregående opplæring er klare. De viser at flere ønsker yrkesfag. Det er svært mange søker til det nye utdanningsprogrammet informasjonsteknologi og medieproduksjon.
Kilde: Rogaland fylkeskommune

Et nytt programfag i informasjonsteknologi og medieproduksjon har slått veldig godt an.
Kilde: Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur)

Troms og Finnmark:

Per 31. mars var det totalt 8.538 søkere i fylket: 3.771 på yrkesfag (44%) og 4.692 på studiespesialisering (56%).
Kilde: E-post fra Troms og Finnmark fylkeskommune

Trøndelag

Flere søker yrkesfag, skriver Trøndelag Fylkeskommune i en pressemelding. Andelen søkere til vg1 som ønsker å gå på yrkesfaglige utdanningsprogram øker med ca. 1,7 prosentpoeng av det totale søkerantallet sammenlignet med forrige inntak i 2019 (fra 52,69% til 54,37%).
Kilde: Trøndelag fylkeskommune

Vestfold og Telemark

51 prosent av disse har søkt seg til et yrkesfaglig program og 49 prosent har søkt seg til et studieforberedende program.
Kilde: Vestfold og Telemark fylkeskommune

Vestland

21.057 elever med ungdomsrett vil gå på videregående skole i Vestland. Tekniske og maritime fag er igjen blitt svært etterspurte. Det var totalt 8.556 søkere til Vg1 utdanning i Vestland fylke. 54% av disse søkte yrkesfag, og 46% søkte studiespesialisering.
Kilde: Vestland fylkeskommune

Viken
44% har søkt yrkesfag, mens de studieforberedende utdanningsprogram har 55,5 prosent av det totale antall søker i Viken.
 Kilde: Viken fylkeskommune