WorldSkills Norway

Innhold

Narvik til topps i fylkesfinale

Vant: Martin Fredriksen gikk helt til topps i konkurransen i Bodø. Foto: Tiago Borges Coelho

Vant: Martin Fredriksen gikk helt til topps i konkurransen i Bodø. (Foto: Tiago Borges Coelho)

Martin Fredriksen fra VG2 bilfag ved Narvik videregående skole vant årets fylkesmesterskap i TIP-faget lette kjøretøy og går videre til landsfinalen i Skole-NM i april.

For noen uker siden ble fylkesmesterskapet arrangert i Bodø. Arrangementet er ment for å motivere yrkesfagelevene, høyne statusen og ikke minst interessen og kvaliteten til norsk yrkesfagutdanning.

Årets fylkesmesterskap i lette kjøretøy var omfattende for deltakerne. Oppgavene var tverrfaglige og deltakerne måtte innom flere ulike fagfelt, som motorteknikk, drivverk og understellsbehandling. Begge kandidatene fra Narvik viste gode kvalifikasjoner, og stakk henholdsvis av med både første- og tredjeplass. Hvorav Fredriksen trakk det lengste strået og fikk gleden av å motta vandrepokalen.

En fornøyd Fredriksen forteller at de ble bedømt ut ifra, kvalitet på arbeid, fremgangsmåte, helse, miljø og sikkerhet (HMS), ryddighet og kunnskap. Mye av kunnskapen kommer av at han alltid har hatt en interesse for bil, samt mye praksis i undervisninga.

– Under konkurransen er det ikke mye tid til å tenke, du må egentlig bare handle, sier Fredriksen til lokalavisen Fremover.

Han går nå videre til landsfinalen i Skole-NM i april.

Les hele saken i lokalavisen Fremover.