WorldSkills Norway

Innhold

Halvparten fra yrkesfag

Nær halvparten av elevene som deltar i Ungdomsbedrift kommer fra yrkesfag, viser ny oversikt fra organisasjonen Ungt Entreprenørskap.

– Ungt Entreprenørskap bør ligge enda bedre til rette for elevene på yrkesfag enn dem som tar ren teori. Mange fra yrkesfag skal etablere sin egen bedrift, og da er det viktig å ha forståelse for hva dette innebærer. Her lærer de unge om innovasjon og verdiskapning, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Ingeborg Nykkelmo til Utdanningsnytt.no.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.  

– De unge får ikke bare øvd på å drive en bedrift. De må lære seg å ta initiativ, løse problemer, ta beslutninger og ikke minst få samarbeidet til å fungere. Utholdenhet er et annet stikkord, og noen ganger går ikke bedriften så bra, sier Nykkelmo, og fortsetter:

– Dette er en annen måte å undervise på, så en del synes nok det er utfordrende. De som tar sjansen, blir ofte frelst, og gleder seg over å se at elevene lærer gjennom andre metoder. Våre programmer passer også veldig godt med fagfornyelsen som kommer fra høsten.

Les hele saken hos Utdanningsnytt.no