WorldSkills Norway

Innhold

Bjørnar Valstad ny daglig leder for WorldSkills Norway

Aktuelt

Publisert

NY DAGLIG LEDER: Bjørnar Valstad ser frem til å starte i jobben i WorldSkills Norway.

NY DAGLIG LEDER: Bjørnar Valstad ser frem til å starte i jobben i WorldSkills Norway.

Bjørnar Valstad (53) er ansatt som ny daglig leder for WorldSkills Norway. Han tiltrer stillingen 1. desember 2020.

Kort om WorldSkills Norway

  • WorldSkills Norway (WSN) er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.
  • Yrkeskonkurranser er et viktig virkemiddel. Organisasjonen har ansvar for det norske Yrkeslandslaget som hvert annet år deltar i Yrkes-VM og Yrkes-EM. I tillegg arrangerer WSN nasjonale yrkeskonkurranser (Skole-NM og Yrkes-NM).
  • Bak organisasjonen står Regjeringen, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), YS, Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

– Det er gjennomført en lang og grundig prosess for å finne riktig person. Det var mange gode kandidater til stillingen. Bjørnar Valstads brede erfaring, yrkesbakgrunn og brennende interesse for yrkesfag gjør ham til et godt valg, sier Trude Tinnlund, styreleder i WorldSkills Norway, og legger til:

– Bjørnar Valstad vil med sin kompetanse og ledererfaring kunne lede arbeidet med å videreutvikle WorldSkills Norway i henhold til mål og strategier fastsatt av styret. Vi gleder oss til samarbeidet og veien videre for organisasjonen.

Bjørnar Valstad kommer fra stilling som avdelingsleder på Kuben videregående skole i Oslo, hvor han har ledet elektroavdelingen. Før det jobbet han som generalsekretær i Norges Orienteringsforbund og daglig leder i Nelfo Oslo & Omegn.

Valstad har bred erfaring med nærings- og utdanningspolitikk fra tiden i Nelfo og har kjennskap til trepartssamarbeidet. Han har ledet et av Norges største opplæringskontor og har vært engasjert av Utdanningsdirektoratet som leder av flere læreplangrupper i Fagfornyelsen. I Norges Orienteringsforbund hadde han blant annet ansvar for gjennomføring av flere store arrangement som verdensmesterskap og norgesmesterskap. Han er også selv tidligere toppidrettsutøver og flere ganger verdensmester i orientering. Valstad er fagutdannet elektriker, teknikker, ingeniør og pedagog.

– WorldSkills Norway er en organisasjon som virker innenfor kjerneområdene av hva jeg brenner for. Å heve statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning gjennom aktiviteter som inspirerer og motiverer ungdom til å nå yrkeskompetanse i verdensklasse trigger både konkurranseutøveren og veilederrollen i meg, sier Bjørnar Valstad.

Stillingen som ny daglig leder i WorldSkills Norway ble lyst ut 25. juni i år. Totalt var det 46  søkere på stillingen.

Avtroppende daglig leder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway går av med pensjon i desember. Hun er godt fornøyd med at stillingen gikk til Bjørnar Valstad.

– Jeg vil savne WorldSkills Norway og alle menneskene, men nå kan jeg pensjonere meg i visshet om at organisasjonen er i trygge hender. 

 

Pressehenvendelser kan rettes til kommunikajonssjef Bjørn Ove Fjellandsbø, på e-post bof@worldskills.no eller mobil 93 05 63 17.