WorldSkills Norway

Innhold

– Vi er trygge på å få jobb

– Vi er trygge på å få jobb

ANGRER IKKE: Elevene Sander Likjerr og Henrik Håland angrer ikke på at de valgte yrkesfaglig utdanning. Begge er elever på elektrolinja. (Foto: Eirik Haugen, Porsgrunn Dagblad)

Flere bransjer innen yrkesfaglig utdanning skriker etter arbeidskraft. Elever på yrkesfaglige utdanningsprogram føler seg trygge på framtidig jobb.

Elevene Sander Likjerr (17) og Henrik Håland (17) er elever på elektrolinja ved Croftholmen videregående skole i Bamble. De forteller til lokalavisen Porsgrunn Dagblad at de overhodet ikke angrer på valg av studieretning.

– Vi har vært interessert i å se hvordan elektriske apparater funker. Dermed tenkte vi at det ville være fornuftig å velge elektro. I tillegg er det veldig relevant for framtiden, siden det bare blir mer og mer elektronikk i samfunnet. Det fører til at en har veldig gode jobbsjanser i framtiden.

Mange muligheter med yrkesfag

Rektor Hermod Håtveit mener yrkesfaglig utdanning byr på mange muligheter.

– Det er flere muligheter nå enn tidligere. Mange tror en låser seg ved å velge yrkesfaglig utdanning. Det stemmer ikke. Vi har det som heter VG4-påbygg. Dette gjør at en etter yrkesfag kan gå videre for å studere. I tillegg kan en gå inn på høyskoler som tilbyr yrkesfaglig utdanning. Dermed stopper en ingen plass lenger.

Selv om framtidsutsiktene til jobb er gode, presiserer Håtveit at det stilles krav innenfor yrkesfag.

– Det er ikke bare å fullføre. Elevene er nødt til å ha lite fravær og gode resultater for å gå rett ut i læreplass. Innenfor de utdanningsprogrammene vi tilbyr, er det ikke tvil om at det er gode utsikter for jobb.

Denne artikkelen er et utdrag fra en artikkel hos Porsgrunn Dagblad, og er gjengitt med tillatelse.

Les hele saken hos Porsgrunn Dagblad