WorldSkills Norway

Innhold

– Fagutdanning gir garantert jobb

– Flere bedrifter har problemer med å få tak i fagfolk de trenger. I år  gjelder det så mange som 33 prosent av norske bedrifter, mens tallet for ett år siden var 25 prosent, sier Konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower.

– Flere bedrifter har problemer med å få tak i fagfolk de trenger. I år gjelder det så mange som 33 prosent av norske bedrifter, mens tallet for ett år siden var 25 prosent, sier Konsernsjef Maalfrid Brath i Manpower.

Rett før fristen for å søke videregående utdanning går ut 1. mars, slår også konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath, fast at den som tar en fagutdanning, vil være garantert jobb.

33 prosent av norske bedrifter har problemer med å få tak i folkene de trenger. I fjor var tallet 25 prosent. Vanskeligst er det å få tak i faglært arbeidskraft som elektrikere og tømrere. Størst er utfordringen innen transport og logistikk, bygg og anlegg, og hotell- og bevertning, viser årets Talent Shortageundersøkelse fra ManpowerGroup.

- Tar du en fagutdanning, er du garantert jobb, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath til Bergens Tidene.

- Det er en stor og vedvarende etterspørsel etter elektrikere, snekkere, tømrere, helsepersonell og andre fagarbeidere, understreker hun.

49 prosent velger nå yrkesfag og det øker

Nær halvparten av elevene startet på yrkesfag i 2019. Siden 2014 har andelen elever på yrkesfag økt, mens andelen på studieforberedende fag har avtatt. Nå starter 49 prosent av elevene på Vg1 på yrkesfag, ifølge Undervisningsdepartementet. Mer her