Derfor skal du velge yrkesfag

Yrkesfag er en vei til håndfast kompetanse og rike karrieremuligheter, hvor praktiske ferdigheter og reell arbeidserfaring står i sentrum.

Vet foreldre for lite om yrkesfag og karriere?

Vi vet at foreldre er viktige rådgivere når det gjelder valg av utdanning. Men har de nok kunnskap til å være en god yrkesrådgiver? Både yrkesfagene og jobbmulighetene har forandret seg mye siden den gang de selv valgte utdanningsvei.

Muligheter innenfor yrkesfag

Visste du at det finnes nærmere 200 ulike yrkesfag og velge mellom? Flere av yrkene har lange tradisjoner og du finner stor yrkesstolthet blant utøverne. Uansett hvilket av yrkene du velger, vil arbeidet gi deg rike muligheter til å være kreativ, skape noe og gi deg interessante oppgaver.

10 grunner til å velge yrkesfag

Her finner du 10 gode grunner til hvorfor det er smart å velge yrkesfag.

 1. Embla valgte byggfag

  I følge Embla er bygg- og anleggsfag et givende, variert og praktisk studie. - Vennene mine syntes det var kult at jeg ville begynne på Bygg- og anleggsteknikk, sier Embla.

 2. Klimaredder, digital og attraktiv

  Nesten 2000 unge flinke mennesker får lærekontrakt i bilbransjen hvert eneste år. De aller aller fleste gjør ferdig utdannelsen sin og blir gode medarbeidere i bilbransjen.

 3. Sandra Lorenze Vestnes

  Havet er terapi og kollegene har blitt familie for Sandra Lorenze Vestnes fra Bodø, som jobber som matroslærling.

 4. Guro-Helen: Fra lærling til energiekspert

  – Jeg valgte å utdanne meg som energimontør, fordi det hørtes ut som et spennende yrke. Som energimontør gjør du mye forskjellig – her ser dere meg stå i toppen av en stolpe og koble.