WorldSkills Norway

Innhold

Artikler

Vis filtrering

7 resultater

Type artikkel
Velg område
7 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Halvparten av ungdommene velger yrkesfag

  – Det er bra for Norge, bra for norsk næringsliv og bra for den store omstillingen vi skal igjennom til et grønt lavutslippssamfunn at flere velger yrkesfag, sier kunnskapsminister Trine Skei Grande.

 2. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  – Alternativet til yrkesfag er også yrkesfag

  – I Osloskolen har vi utviklet flere kombinasjonsløp for elever som ønsker en mer praktisk skolegang, men som samtidig ønsker studieforberedende kompetanse etter endt videregående opplæring, sier rektor Kjell Ove Hauge, 
Rektor Kuben vgs til Akers Avis/Groruddalen.

 3. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Jobpics - et verktøy for studie- og karrierevalg

  Verktøyet Jobpics brukes av karriererådgivere til å utforske både hvilke yrker elevene har lyst til å utdanne seg innen og hvilke arbeidsoppgaver de de vil trives med å gjøre. Yrkesfag er godt representert blant de 187 bildekortene.

 4. Aktuelt, Bygg og anlegg, Søknad til videregående skole

  - Mange jenter tenker at det er en guttegreie

  Sier Elise Emmely Svang Jansen (27) fra Oslo, om det å være rørlegger. Hun vil inspirere andre jenter til å velge yrkesfag, i et samarbeidsprosjekt mellom NITO og NHO.

 5. Aktuelt, Gode historier, Yrkes-VM, Teknikk og industriell produksjon, Søknad til videregående skole

  Magnhild (21) fronter Jenter og teknologi

  Magnhild Vanebo (21) fra Steinkjer er deltaker på det norske yrkeslandslaget og er også med i prosjektet Jenter og teknologi, som er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO.

 6. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Nytt valgfag for å bli kjent med yrkesfag

  Praktisk håndverksfag blir innført som nytt valgfag i ungdomsskolen. Et viktig mål med det nye valgfaget er å styrke rekrutteringen til yrkesfag og motvirke en tradisjonell kjønnsdeling av arbeidslivet.

 7. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Yrkesfag størst i 15 av landets 18 fylker

  Det er flest søkere til yrkesfag i 15 av 18 fylker. Kun i Oslo, Akershus og Troms har et flertall søkt seg til studiespesialisering. For andre år på rad er det totalt like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1.