WorldSkills Norway

Innhold

Artikler

Vis filtrering

13 resultater

Type artikkel
Velg område
13 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Flest valgte yrkesfag i Møre og Romsdal

  55 prosent av søkerne til VG1 har søkt yrkesfag. Dette er gledelig, sier fylkesutdanningssjef Erik Brekken til Møre og Romsdal fylkeskommune sine nettsider.

 2. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Yrkesfag fortsatt mest populært

  Yrkesfaglige utdanningsprogram er fortsatt mest populært blant ungdom som har søkt seg til første trinn på videregående skole.For studieåret 2020–2021 er det 37.040 søkere til yrkesfag på Vg1. Det er 650 flere enn til de studieforberedende programmene, viser en fersk oversikt fra Utdanningsdirektoratet.

 3. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Flest søknader til yrkesfag i flere fylker

  Søknadsfristen 1. mars er nå passert. I denne artikkelen vil vi samle lenker til nyheter om hvor mange som har søkt yrkesfag for høsten 2020 i de ulike fylkene.

 4. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Foreldre heier på nye praktiske fag i ungdomsskolen

  Syv av ti foreldre til 9. og 10. klassinger at innføring av praktiske fag vil gjøre ungdom bedre rustet til å velge mellom yrkesfag og studiespesialisering.

 5. Aktuelt, Søknad til videregående skole, Fagbrev

  – Fagutdanning gir garantert jobb

  Rett før fristen for å søke videregående utdanning går ut 1. mars, slår også konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath, fast at den som tar en fagutdanning, vil være garantert jobb.

 6. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  – Flere jenter burde velge yrkesfag

  Benedikte Heimli Hovland (15) har teknikk og industriell produksjon som førstevalg når hun søker videregående opplæring.

 7. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Halvparten av ungdommene velger yrkesfag

  – Det er bra for Norge, bra for norsk næringsliv og bra for den store omstillingen vi skal igjennom til et grønt lavutslippssamfunn at flere velger yrkesfag, sier kunnskapsminister Trine Skei Grande.

 8. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  – Alternativet til yrkesfag er også yrkesfag

  – I Osloskolen har vi utviklet flere kombinasjonsløp for elever som ønsker en mer praktisk skolegang, men som samtidig ønsker studieforberedende kompetanse etter endt videregående opplæring, sier rektor Kjell Ove Hauge, 
Rektor Kuben vgs til Akers Avis/Groruddalen.

 9. Aktuelt, Søknad til videregående skole

  Jobpics - et verktøy for studie- og karrierevalg

  Verktøyet Jobpics brukes av karriererådgivere til å utforske både hvilke yrker elevene har lyst til å utdanne seg innen og hvilke arbeidsoppgaver de de vil trives med å gjøre. Yrkesfag er godt representert blant de 187 bildekortene.

 10. Aktuelt, Bygg og anlegg, Søknad til videregående skole

  - Mange jenter tenker at det er en guttegreie

  Sier Elise Emmely Svang Jansen (27) fra Oslo, om det å være rørlegger. Hun vil inspirere andre jenter til å velge yrkesfag, i et samarbeidsprosjekt mellom NITO og NHO.