WorldSkills Norway

Innhold

TRIVES: Håkon Hagen (18) fra Blaker har funnet et yrkesvalg han trives med. Her er han avbildet under skole-NM som ble arrangert i Fredrikstad like før påske. (Foto: privat)

TRIVES: Håkon Hagen (18) fra Blaker har funnet et yrkesvalg han trives med. Her er han avbildet under skole-NM som ble arrangert i Fredrikstad like før påske. (Foto: privat)

Håkon Hagen fra Sørumsand videregående skole gjorde det bra i sveisefaget, uten å gå helt til topps i Skole-NM. Men hva gjør vel det når lærlingplassen er i boks og han har gjort et yrkesvalg han stortrives med?

Skole-NM 2019

  • 380 elever konkurrerer i 36 ulike yrkesfag
  • Skole-NM arrangeres i tidsrommet 1. - 26. april
  • Skole-NM arrangeres på 12 videregående skoler i 9 av landes fylker. Se oversikt her.
  • Deltakerne er tatt ut etter lokale skolemesterskap og fylkesmesterskap 
  • Resultatene fra de ulike arrangørstedene legges ut fortløpende. Les mer her.
  • Bilder fra skole-NM 2019

Håkon Hagen deltok i skole-NM for første gang.

– Jeg er fornøyd med innsatsen, de andre var vel hakket bedre. For meg var det en stor bonus å kunne delta i NM, sier hovedpersonen selv til lokalavisen Indre.

Til sommeren er han ferdig ved Sørumsand videregående skole, til høsten venter to års læretid ved Forsvarets forskningsinstitutt på Kjeller.

På spørsmål fra lokalavisen om hva han liker ved sveising, svarer Håkon:

– Det er en rolig og fin jobb, uten tunge løft. Samtidig er det en krevende jobb på grunn av varmen og nøyaktigheten som kreves. Det må mye trening til.

Nå ser 18-åringen fram til å få fagbrev og sveisesertifikater etter hvert og deretter et yrkesliv som sveiser.

- Gjorde en kjempeinnsats

Like før påske deltok Håkon Hagen fra Blaker i skole-NM for sveisefag. 18-åringen, som til daglig går VG2 industriteknologi ved Sørumsand videregående skole, var kvalifisert etter at han vant fylkesmesterskapet.

Håkon var godt forberedt og gjorde en kjempeinnsats, forteller Kenth Hammer, lærer ved Sørumsand videregående skole til lokalavisen Indre.

– Håkon nådde dessverre ikke opp på pallen, men vi var veldig spente i forkant av premieutdelingen siden Håkon hadde gjort en knallbra gjennomføring med bedre resultater enn han oppnådde ved fylkesmesterskapet. De som kommer til NM møter veldig tøff motstand og det er hårfine marginer som kan avgjøre hvem som blir vinneren, forteller Hammer.

 

Intervjuet med Håkon sto på trykk i lokalavisen Indre 20. april 2019 og er skrevet av journalist Trym Helbostad. Dette utdraget er gjengitt med tillatelse.