Innhold

Phillip og Joakim er Oslomestere i salg

OHG-elevene Phillip Jakobsen fra Røa og Joakim Leikfoss fra Østensjø er Oslomestere i salg og service! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

OHG-elevene Phillip Jakobsen fra Røa og Joakim Leikfoss fra Østensjø er Oslomestere i salg og service! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nydalen videregående skole var arena for Oslomesterskapet i salgfaget 20. mars, for elever på Vg2 salg, service og sikkerhet. Helt til topps gikk Phillip Jakobsen og Joakim Leikfoss fra Oslo Handelsgym, som ble kåret til Oslomestere i salg.

Flere elever velger yrkesfag: Andelen søkere til yrkesfaglig Vg1 i Oslo har økt fra 25 prosent i 2018 til 26,7 prosent i 2019.

Samlet sett er det 220 flere søkere med ungdomsrett som har søkt Vg1 yrkesfag. Både Vg1 bygg- og anleggsteknikk, Vg1 elektrofag, Vg1 teknikk og industriell produksjon, Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg1 service og samferdsel har flere søkere enn i fjor.

Oslomesterskap

Og Nydalen videregående skole var arena for Oslomesterskapet i salgfaget 20. mars, for elever på Vg2 salg, service og sikkerhet. Etter interne skolekonkurranser, gikk to lag fra hver av salg- og serviceskolene i Oslo – Etterstad, Oslo Handelsgym og Nydalen – videre til finalen.

Mesterskapet organiseres av World Skills. Arrangøren som er Opplæringskontoret i Oslo, hadde i samarbeid med Telenorbutikken laget en finaleoppgave rundt salg av mobiltelefonen Huawei Mate 20 PRO. Elevene skulle bygge et fysisk varetorg og presentere og selge telefonen. Målet var at gjennom salgsprosessen skulle elevene få "kunden" til å komme til en beslutning om kjøp.

Helt til topps gikk Phillip Jakobsen og Joakim Leikfoss fra Oslo Handelsgym. 

Les hele saken hos Nordre Aker Budstikke.