WorldSkills Norway

Innhold

VALGTE UTRADISJONELT: Magnhild Vanebo tok fagbrev som sveiser i 2018, og ble i fjor kåret til årets lærling.

VALGTE UTRADISJONELT: Magnhild Vanebo tok fagbrev som sveiser i 2018, og ble i fjor kåret til årets lærling.

Magnhild Vanebo (21) fra Steinkjer er deltaker på det norske yrkeslandslaget og er også med i prosjektet Jenter og teknologi, som er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO.

Magnhild Vanebo (21) fra Steinkjer var med på live stream 29. mai i regi av prosjektet Jenter og teknologi – som er et samarbeidsprosjekt mellom NITO (Norges Ingeniør- og Teknologiorganisasjon) og NHO.

Magnhild tok fagbrev som sveiser i 2018. Hun er NM-mester i sveis, og skal være med i Yrkes-VM i Kazan, Russland august i tillegg til Yrkes-EM neste år. I fjor ble hun kåret som årets lærling.

Prosjektet Jenter og teknologi

- Det var et overtall av gutter i klassen min da jeg gikk yrkesfag. Jeg tror mange jenter tenker at det å være sveiser er en guttegreie, og derfor ønsker jeg å inspirere og fortelle om hvilke muligheter som finnes innenfor yrkesfag, samt hvordan livet er som sveiser, sier Magnhild Vanebo.

Prosjektet Jenter og teknologi har som mål å øke kvinneandelen på henholdsvis tekniske yrkesfag, fagskoler og høyskoler og universiteter. Årlig arrangeres det en landsdekkende turné der om lag 4.000 jenter i 9. og 10. klasse får besøk. Over 60 rollemodeller er med som foredragsholdere på turnéen.

Les mer om prosjektet her: https://www.nho.no/samarbeid/jenter-og-teknologi/