WorldSkills Norway

Innhold

3 av 4 lærlinger er i jobb året etter fagprøven

74 prosent av lærlingene som tok fag- eller svennebrev i løpet av 2017-2018 var i arbeid kort tid etter. Samtidig er det for mange godkjente lærebedrifter som ikke har lærlinger

Ny statistikk fra Utdanningsdirektoratet viser at 3 av 4 lærlinger som avla fag- eller svenneprøve, var i arbeid pr. 1. november året etter at de fikk formell kompetanse. Det er små endringer fra tidligere år.

– Fagarbeidere er etterspurt arbeidskraft, og ifølge SSB kan Norge i 2035 mangle så mange som 100.000 flere fagarbeidere. Jeg er glad for å se at mange ungdommer med fagbrev kommer seg raskt i jobb, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Flere bedrifter må ta imot lærlinger

– Vi skal fortsette å løfte yrkesfagene. Aldri før har så mange ungdommer søkt yrkesfag i videregående, og det gjør de lurt i for Norge trenger flere fagarbeidere. Samtidig er det for mange godkjente lærebedrifter som ikke har lærlinger. Det er for dårlig at 1 av 4 bedrifter som kan ta imot lærlinger, ikke gjør det, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

Se tallene hos Udir her.

Regjeringen har økt lærlingtilskuddet syv ganger med totalt 25 000 kroner per kontrakt siden 2013. Det er også innført krav om bruk av lærlinger for å vinne offentlige anbud.

 

Les hele saken hos Byggmesteren.as