Tre finaler i Skole-NM 2024

Publisert

Foto: Even Slette Hansen

– De aller fleste konkurransene i Skole-NM i 2024 ble lagt på is på grunn av manglende finansiering. Men gledelig nok, tre fag klarte å få til konkurranser: møbelsnekkerfaget, anleggsgartnerfaget og rørleggerfaget, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

–  Den private skolen Hjerleid Handverkskole  brettet opp ermene og inviterte til mesterskap i Møbelsnekkerfaget, Kuben videregående skole i Oslo arrangerte i Rørleggerfaget og Hagemessen inviterte sammen med NAML Øst til mesterskap i Anleggsgartnerfaget på Nova Spektrum på Lillestrøm. Det var veldig gledelig at kunnskapsminister Kari Nessa Nortun stilte opp under prisseremonien på Lillestrøm. Hun var full av lovord om elevene. 

- Jeg må si jeg er kjempeimponert av hva de har klart å få til på så kort tid. Det er viktig å samles på denne måten og å bli inspirert, dele kunnskap og erfaringer for å utvikle faget, så dette er en viktig arena, sier kunnskapsministeren.

Også mesterskapet på Dovre fikk ekstra oppmerksomhet, da NRK lagde reportasje fra Møbelsnekkerfaget. Se innslag her: Se innslag fra konkurransenpå NRK – Norge i dag 

Resultater i Møbelsnekkerfaget (Hjerleid Handverkskole)

1. plass: Einar K. Holt (Møbelsnekkerskolen)

2. plass: Olav Norheim (Møbelsnekkerskolen)

3. plass: Runi Killi Arnekleiv (Hjerleid)

Resultater i Rørleggerfaget (Kuben videregående skole)

1. plass: Mathias Otterstad, Ringsaker Vgs, Innlandet
2. plass: Sofie Helland Johansen, Stagnes Rå Vgs
3. plass: Kacper Galik, Kuben vgs, Oslo

Foto: Kuben videregående skole

Resultater i Anleggsgartnerfaget (Nova Spektrum, Lillestrøm)

1. plass: Lena-Valle vgs (Den romantiske hagen): På laget: Anne Skrindsrud Rise, Sivert Strande Fosse, Kristian Skattebo, Oliver Gullberg Kjeldsberg, Mathias Brenna Aaserud og Ørjan Derit Kjerva

 

Kort video fra kunnskapsministeren på premieseremonien.